РЕЙКИ - МЕТОДИ НА ЛЕЧЕНИЕ

bar
 

УСУИ ШИКИ РИОХО
(ТРАДИЦИОННО РЕЙКИ)

      Тази система е била преоткрита от д-р Микао Усуи през 19 век. Тя е била съхранена в "Лотосовите Сутри" на Будизма. Микао Усуи е получил просветление на планината Курияма до Киото. Получил е метода на лечение и определен брой символи. Той предал това знание на д-р Чижуро Хайяши, откъдето тръгва от учител на ученик и постепенно се разпространява по света. Думата РейКи на японски обозначава Всемирната Жизнена енергия, която прониква всичко. Тази енергия се концентрира в чакрите и се насочва за лечение и възстановяване. Тя балансира енергетиката на организма. При това не са възможни странични или отрицателни ефекти. Системата включва настройка на четирите горни чакри, медитация и методи за хармонизация и възстановяване на здравето. Действа на физическо, ментално, емоционално и психологическо ниво. Традиционното Рейки започва с първа степен и може да се стигне до степен Гранд Мастер.

     При обучение в първа степен са необходими 4 подготвителни сеанса, а след настройката енергийното тяло се пречиства в продължение на три седмици. Този период е необходим преди да се извърши настройка във втора степен. Втора степен включва 3 символа за въздействие върху енергийното и емоционалното тяло и за работа от разстояние. Ниво Мастер-учител е за целители, които са се посветили на системата. То дава възможност да се настройват други в Рейки.


 

КАРУНА РЕЙКИ
(KARUNA REIKI)

      Системата Каруна Рейки е разработена от Уилиам Ранд. Тя дава добри резултати на емоционално, ментално и психологическо ниво. Системата включва настройки, медитация и техники за лечение. Тя е за тези, които искат да работят на кармично ниво. Каруна Рейки включва общо 8 символа в първа и втора степен. Те могат да се изучават и паралелно. Съществува и трета степен за учители.

    Каруна Рейки е развита като система от Усуи и Тибетската Рейки с желанието и  стремежа към онова, което естествено следва, че “има и нещо по-голямо”, чакащо да бъде открито.

     Любовта на Създателя е неограничена и поради това безгранична за доброто, което идва към този, който търси. Без значение колко чудно е това , че винаги има повече. Всичко, което може да съществува, си съществува вече. Просто е въпрос на желание за нещо по-добро и бидейки желаещ да следваш активно вътрешния водач  да стане основа, база в живота ти.

     - "Аз не канализирах някои от символите, използвани в Каруна Рейки, а просто започнах да експериментирам със символи, които неотдавна получих. Работейки с някои от най-чувствителните си ученици, ние се оставихме да бъдем водени от “кой символ ще бъде най-добър за нас” и се молихме Създателят да ни направлява в тази задача. Ние не знаехме, че съдаваме нова система Рейки, докато по-късно с опита  лечебната енергия започна да се увеличава по честота и сила. Отначало се чудех възможно ли е това, но след като и други чувствителни лечители го потвърдиха, бавно започнах да възприемам идеята за нова система , която ни се дава. Благодарих на Бог и се запитах какво да правя по нататък - бях воден да й дам име и името беше Каруна (състрадание). Не бях го чувал преди, но го намерих в духовните книги и разбрах, че е точното име." - У. Ранд.

     За да може пълноценно да се използва Каруна Рейки, лечителят трябва да бъде готов. Това може да стане, когато енергийната му система първо е настроена за използване от Рейки-мастер (майстор). Когато се получи настройка, енергийната система на лечителя по-лесно се адаптира към по-високочестотни достъпни енергии. В допълнение опитът, който всеки добива като мастер му позволява по-добре да използва инструментите, осигурени от Каруна Рейки. Ето защо се казва, че Каруна е за тези, които вече са майстори.

     Когато някой се подготвя за Рейки-мастер той става дете-практикуващ лечител, способен да използва енергиите като майстор, също и да обучава другите. Каруна Рейки има две нива и осем символа. Всеки символ носи със себе си различна пулсация и различно помага  на лечебния процес. Има символ, намаляващ болката и подготвящ за дълбоко лечение, един за дълбоко лечение, един за изпълване на пациента с любов, един за заземяване, друг за успокояване и т.н. Разполагайки с повече инструменти  (символи), можем да се усъвършенстваме, тъй като, имайки в началото 2 - 3 - 5 символа, ставаме по-сръчни и се научаваме да работим  фино с повече инструменти и да се справяме с широк диапазон от проблеми и то доста по-бързо.

     Каруна Рейки носи лечебна енергия, която е забележимо по-силна и лекува по-бързо различни усложнения. Много лечители усещат енергията да тече не само през тялото и ръцете, но и навсякъде около тях, така че практикуващия е напълно заобиколен по пътя му към болния . Това е вълнуващо преживяване и много от тия, които са майстори от години, канализират енергии с резултати много по-мощни, отколкото са усещали преди. Това често ги вдъхновява и ги тласка към разбирането защо е тази сила и от къде идва. Името на тази практика ни указва източника.

     Съществата, които следват този път и се потапят в безпределното море Любов, разполагат с безгранични сили и в същото време благост. Стават майстори Каруна и  поради това - емисари. Действат  като фарове, излъчвайки неограничен лечебен потенциал във всяка част на Космоса.

     Куан Йин е такова същество. Тя е една от четирите велики Бодхисатви или просветлени същества, които наблюдават земята. Тя се нарича също Авалокитешвара, а  в Япония - Каннон. Въплъщение на Махакаруна или  “огромно състрадание”, тя е  особено почитана в Будизма и е готова да помогне на всички, които я помолят за това или се настроят на нейната лечебна енергия. Докато в по-ранни времена е била възприемана за мъж, в Таоистки или Тантрически източници - обратно - била е особена форма, която представлява женския аспект. Рисувана като стояща на лотосов цвят и носеща се в небето, нейната чистота е недокосната от пренебрежението и конфузиите на света. Изпълнена с голяма хубост и грация, нейната реалност е това, за което всяко същество мечтае - свобода. Поради това тя е готова безрезервно да твори мир, радост, любов и божествено добро за всеки, който я почита.

     На санскрит Каруна означава състрадание. Това е Състрадание, което, комбинирано с мъдрост, води до просветление. А веднъж просветлени, всички следващи този път, са съпътствани от велика любов, растяща в техните сърца и привличаща вниманието им в помощ на другите.

     Много, които имат Каруна Рейки имат видения на Куан Йин и други просветлени същества. Това се случва по време на настройка или когато дават или получават лечение или медитират. Този опит може да вдъхновява, както и да лекува. Понеже се случва често и лечебната енергия е толкова силна, много мастери усещат, че тя идва  от Куан Йин и другите Бодхисатви.

     Живеем в чудно време, когато древната мъдрост се комбинира с модерни методи за разпространение по света. Милиарди хора практикуват сега Рейки и броят им продължава да расте. Това оказва мощен ефект на духовното израстване и лечение на планетата. Крачките  са забързани и световният мир е реалност. Нека използваме лечителската мощ, идваща да се лекуваме и да помагаме на другите. Можете да ходите в мир.
 


 

УСИЛЕНО РЕЙКИ
(POWER PLUS REIKI)

      Това е ефективна методика за повишаване на собствената енергия, която дава възможност за пълноценно използване на цялата енергия на целителя. Тази енергия ще бъде особено ценна както за самия него, така и за другите. Това повишава нивото на осъзнаване и ефективността във всички начинания. Ще усетите различни сили на физическо, етерно и ментално ниво. Необходимото условие за обучение е Усуи Рейки втора степен и добро физическо здраве.


 

ОШО НЕО РЕЙКИ
(OSHO NEO REIKI)

      Двама души са в основата на тази система – Пясо и Химани. Пясо води групи по Рейки в „Ошо Интернешънъл“ в Пуна, Индия, през 1988 г. Химани също започва да води групи в същия център през март 1989 г. и продължава до 1998 г. През това време тя, използвайки наученото в ашрама на Ошо, създава и развива нова, усъвършенствана система за напреднали в три части, наречена „Разширяване на Рейки и работа с метафизичната енергия“. Ошо дава името си. Курсът бива наречен „Раджниш Нео Рейки“, а по-късно, на 12.09.1989 г. той сменя името си на Ошо и курсът се преименува на „Ошо Нео Рейки“. При нея се работи главно с долните енергийни центрове и след овладяването й ученикът постига равновесие и контрол над емоциите.

     Думата Ошо означава океан, както и разширяване и задълбочаване на съзнанието. А Нео - да опознаеш нещо отвътре. С други думи тази система цели навлизане в океана на съзнанието, в духовния свят.

     На японски О означава с огромно уважение и любов, а Шо - многоизмерно разширение на съзнанието. Звукът Ошо е мантра, която отваря медитативното пространство в нас. В същото време ставаме по-възприемчиви за получаване както на космическа енергия, така и на интуитивни прозрения и напътствия.

     Системата включва настройки и по-мощни медитативни техники. Ошо Нео Рейки дава възможност за по-бързо лечение и включва работа с Кундалини. Системата е разделена на различни степени – младши лечител, старши лечител и Ошо Нео Рейки Мастер.

     При Ошо Нео Рейки настройката се извършва върху долните чакри. Самата инициация открива лечебен канал, уравновесява и укрепва чакрите и ендокринната система. Тя позволява да се дава енергия на роднини, близки, приятели, като ползата от сесията за “даващия” и “приемащия” е еднаква.

     Тази система позволява да откриете нови перспективи за духовното си развитие, съответстващи на вашата душевност.

     Система за работа с емоциите и постигане на контрол над тях. След това започва истинското духовно развитие. Помага при психологични и психични разстройства и проблеми, свързани с логиката и мисленето; също за проблеми с долните чакри. Ошо Нео-Рейки 2 създава защитно поле около човека. Предлага възможности за работа с душата.


 

ОМНИ ЦЕЛИТЕЛСТВО
(OMNI HEALING)

      Това е най-мощната система за хармонизиране на жизнените енергии. Омни гарантира най-бързо изцеление. Омни е дадено чрез напътствията и ръководството на Божествената сила Шри Шив Сай. Д-р Самир Кале е бил напътстван и посветен от Шри Шив Сай (ипостас на Бог Шива). Предал му е системата по време на медитация. При посвещение в Омни се настройват всички енергийни центрове. Омни съществува от 7 април 1997 г. Шри Шив Сай е дал всички необходими знания за лечение на всички нива - физическо, умствено, психологическо, емоционално, духовно и кармично. Тази система предоставя възможност за изключително интензивно лечение без странични ефекти и с най-малък разход на време - около 10 мин за сеанс. Както и в другите системи, медиаторът се явява посредник - въздействието се извършва от Божествената сила Шри Шив Сай. В първа степен се усвоява работа върху себе си и с партньор, работа на разстояние и за разрешаване на конкретни ситуации. Системата Омни включва общо 11 символа - 5 в първа и 6 във втора степен.
    Характерното при нея е, че се използват интензивно и космическата енергия (Ян) и земната енергия (Ин). Балансираната работа с двете енергии дава много по-добри резултати.
     В Омни има три мастерски степени - Мастер-лечител, Мастер-учител и Гранд Мастер.

      Не е възможно да се злоупотреби с тази мощна техника, тъй като при опит за злонамерена употреба се отнемат способностите на практикуващия.


 

ОМНИ СУТРА (Дивия сутра)
(OMNI SUTRA)

     Това е втората фаза на Омни лечението. Достъпна е за широк кръг от хора от 11 юли 1999.
     При Омни акцентът е върху Ян или космичната енергия, докато при Дивия сутра е по-важна земната Ин енергия.
     Двете системи имат символи и мантри за канализиране на енергията за работа на физическо, умствено, емоционално, психологическо, духовно, кармично ниво и върху аурата. При Омни системата енергията тече надолу, докато при Дивия сутра е обратното – потокът на Ин енергията е по-силен, в посока нагоре.
     Основните характеристики на тази система са повече енергия, по-успешно лечение и по-малко усложнения. Дивия Сутра е значително по-мощна от Омни и предлага специални методи за изследване на духовността. Тя се изучава в първа, втора и трета степен (master healer).
     Всеки Омни лечител може да участва в курса за Дивия Сутра първа степен. За всяка степен се дава символ за по-успешно лечение. При Дивия Сутра се работи с много мощни енергии. Обръща се специално внимание на хора със заболявания на сърцето или централната нервна система.


 

ОМНИ САЙ СУТРА
(OMNI SAI SUTRA)

      Системата Омни Сай сутра е дадена също чрез напътствия от Шри Шив Сай на д-р Самир Кале. Тази нова система също помага за изчистване на отрицателните влияния (и състояния) на кармично ниво и в аурата, както Дивия сутра, но е по-мощна и по-лесна. В тази система също преобладава Ин енергията, но тя много бързо се балансира с Ян енергията и работи по-бързо от Дивия Сутра. Тя действа по друг начин и тук не се използват символи, а само мантри.,
     Ще откриете, че тази система е много удобна и мощна. Тя работи бързо и изчиства негативните състояния на всички нива.


 

ОМНИ АНУГРАХА
(OMNI ANUGRAH)

      ОМНИ АНУГРАХА - I ниво работи с две мантри и е предназначена предимно за работа на духовно и кармично ниво и върху аурата. Може да се ползва и за лечение, за изчистване на негативни енергии и за благосъстояние. (Ануграха означава благословия). Това е енергия на Шивананда (аспект на Шива). [Шивананда е и духовното име на д-р Самир Кале.]
      Това е четвъртата от петте системи.
      Необходимо условие - Омни Сай сутра - I ниво.

      ОМНИ АНУГРАХА - I ниво работи с две мантри и е предназначена предимно за работа на духовно и кармично ниво и върху аурата. Може да се ползва и за лечение, за изчистване на негативни енергии и за благосъстояние. (Ануграха означава благословия). Това е енергия на Шивананда (аспект на Шива). [Шивананда е и духовното име на д-р Самир Кале.]
      Това е четвъртата от петте системи. Петата ще бъде дадена през ноември 2012. Още не знаем каква ще бъде.
      Необходимо условие - Омни Сай сутра - I ниво.


 

ОМНИ САЙТВА
(OMNI SAITVA)

      САЙТВА = сай + татва. Татва означава елементите (петте природни стихии). Тази система се основава на енергията на петте елемента, Шри Шив Сай и енергията на Шивананда и Тантра.
     Лечението е на всички нива. Тялото и чакрите ни са представени от различните елементи. За всеки елемент има специфична мантра и различни позиции. Енергията на тази система може да се усети не само в чакрите, но и в тялото и извън тялото.
     Омни Сайтва създава защита вътре и извън тялото и в чакрите срещу всякакви негативни енергии.
     За Омни Сайтва І ниво е необходимо Омни Ануграх ІІ ниво. Тя е около 1000 пъти по-мощна от ОМНИ Ануграх ІІ.


 

ЛЕЧЕНИЕ С РУДРАКШA
(RUDRAKSHA THERAPY)

      Този метод на самолечение е разработен под ръководството на Шри Шив Сай, също от д-р Самир Кале. По същество рудракшата представлява костилка от дърво, растящо в Хималаите. Рудракшата заема изключително място в индуската митология. По форма прилича на човешки мозък. Тя съхранява положителната енергия много дълго време. Основното качество на рудракшата е че не може да акумулира отрицателни енергии. Затова тя не може да навреди на човека. Съществува класификация на разновидностите рудракши в зависимост от тяхната големина, форма и броят на деленията (обикновената рудракша има пет деления, подобно на морски таралеж). В този курс се научаваме как да работим върху различни болести и проблеми в живота с помощта на Рудракшите. Еднодневната програма на обучение ни разяснява различните аспекти на Рудракшите и тяхното използване.

     Всички Рудракши са подходящи за работа, но всеки тип има по нещо специфично. Ето кратко описание на някои основни типове:

     РУДРАКША С ЕДНО ДЕЛЕНИЕ: Нарича се още ШИВА рудракша. Има мощно действие при изчистване на всякакъв негативизъм, за диагностика и проверка и премахване на вредни ефекти от черна магия, тантра-мантра, за стабилност и духовно развитие.

     РУДРАКША С ДВЕ ДЕЛЕНИЯ: Позната е още като Брама рудракша. Както предишната, но освен това носи успех във всяка област, растеж в бизнеса, висока интелигентност, избавя от всякакви проклятия и магии.

     РУДРАКША С ТРИ ДЕЛЕНИЯ: Тя носи сила, пари, защита срещу всякакви отрицателни енергии и въздействия, помага за развитие на третото око, за разбиране на хората, за освобождаване от егото и негативните емоции.

     ГАУРИШАНКАР: Известна е като символ на Шива-Парвати. Освен това обединява силите на Шива и Шакти. По форма прилича на две срастнали рудракши (като осморка). Рядко се намира. Носещият такава рудракша влиза в контакто с божеството Гаури Шанкар и е винаги удовлетворен от живота. Той ще има авторитет, слава, пари и всичко необходимо. Такава рудракша носи и д-р Самир Кале.

     ТРИЮГИ: Тя има формата на три срастнали рудракши. Обединява силата на Брама, Вишну и Махешвара. Който я носи става откривател, изобретател, като същевременно развива и своята духовност. Нищо не може да му причини зло. Човек става много силен във всяко отношение. С. Кале носи и такава рудракша и констатира, че тя е много полезна.

     НАГ РУДРАКША: Тя прилича по форма на седнала змия. Това е една от най-рядко срещаните рудракши. Не се носи, а се съхранява у дома. Може да стои на олтара. В някои страни такива Рудракши се продават на много високи цени. В Индия струват не по-малко от 500 000 рупии (над $10 000). В дома, където има такава рудракша, цари изобилие и просперитет. Домът е защитен от всякакви негативни влияния.


 

КРИСТАЛОТЕРАПИЯ
(CRYSTAL HEALING)

      Както и Рудракша терапията, тази система е разработена под прякото ръководство на Шри Шив Сай от д-р Кале. Тя съществено се отличава от други подобни методи, използвани по света. Уникалното при тази техника е обучението да се лекуват болести на всички нива. Не е проста задача да се концентрира Космическа енергия в един кристал. С тази програма за обучение това става съвсем достъпно. Ако искате да разберете как, включете се в курса по кристалотерапия.


 

ИНДИЙСКИ ЕНЕРГИЕН МАСАЖ
(HEALING MASSAGE)

      Тази методика е разработена и изследвана от д-р Самир Кале. Той твърди, въз основа на личната си практика, че c лечебен масаж могат да се лекуват повечето болести, включително такива, които са с неясен произход. Методът включва техники за масаж на главата, на тялото и на долната част на тялото - таза и краката. При масажа могат да се използват масла - предимно сусамово, зехтин и синапово (последното има по-силно действие и загряващ ефект).
     Енергийният масаж дава много добри резултати при емоционални травми, безсъние, мигрена, костна система, опорнодвигателния  апарат, тревожни състояния, заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната и ендокринната система и много други, включително и с неясен, скрит произход.


 

ИЗСЛЕДВАНЕ НА МИНАЛИ ВЪПЛЪЩЕНИЯ
(PAST LIFE REGRESSION)

      Това е метод за изследване на вашите предишни животи. Проблемите на настоящето могат да се дължат на блокажи от миналото. Всички отрицателни фактори от миналото могат да се проявят в настоящето като отрицателни емоции и болести. Ако можем по някакъв начин да узнаем нашето минало, това сигурно ще ни помогне да разберем и подобрим сегашния си живот. Тази методика ни позволява да се върнем дори в минал живот. Явяват се проблясъци от минали животи, които дават отговори на възникнали проблеми и болести в сегашния живот. Това позволява те по-лесно да бъдат разбрани и отстранени. При това се получава пълна релаксация на тялото, ума и душата. С други думи, това е много хубав метод за самоанализ.


 

РАМАЛ ДЖЙОТИШ АСТРОЛОГИЯ
(RAMAL JYOTISH)

      Това е астрологична програма за общи напътствия и разрешаване на житейски проблеми. Тя е изведена от класическия индийски епос "Махабхарата". Участникът трябва да избере четири числа от 1 до 99. Въз основа на тези числа и рождената му дата може да се направи пълна астрологична прогноза, да се дадат напътствия и да се разрешат проблемите на настоящето. Това е индивидуална консултация, за която е необходимо да се направят съответните изчисления. Рамал Джйотиш принципно се отличава както от нумерологията, така и от източната и западната астрология. 

БУДА МЕДИЦИНА "МАНЛА"

      През 2003 г. мастер Екатерина Стоянова получава ръководство от преподобния Друпон Сонам Джорфал Ринпоче - тибетски лама по линията Кюнг Ринпоче, за духовна и целителска практика (универсален лечебен канал) "Буда медицина Манла".През 2004 г. в състояние на медитация получава и тибетски мастерски символ за посвещение в Манла.

      Целителската система "Буда медицина Манла" работи на всички нива - телесно, етерно, емоционално, психологическо и психическо, ментално, духовно, кармично, причинно и на аурата и колективното съзнание. Нашият опит показва незабавни резултати.

      За посвещение в Буда медицина е необходимо поне Рейки 2 ниво. 

„ЩИТ“

      През 1997 г. мастер Екатерина Стоянова получава символа „Shield“ (Щит) - универсален символ за изцеление, изчистване, защита и личностна трансформация.

      Въздействието на този символ е много мощно – премахва всички препятствия и пречки и потиква към действие. Разчиства пътя за всякакви начинания и дейности. Работи на всички нива, вкл. и кармично. Целебната му сила възстановява хармонията и естествените функции на организма. Усилва личната енергия и аурата.

      Символът е един. Посвещението е еднократно. Необходимо условие е посвещение в система с Ин енергия (Омни, Ошо Нео Рейки) и добро психофизическо състояние. 

„ПРАНАВА“

      Грандмастер Екатерина Стоянова получава символа „ПРАНАВА“ - изначалната енергия на Космоса или Божествената Любов - универсален символ за изцеление, освобождаване от блокажи, защита и духовна трансформация.

      Въздействието на този символ е най-могъщо – премахва всички препятствия и пречки и възстановява вътрешния Мир. Разчиства пътя за всякакви начинания и дейности. Работи на всички нива, вкл. и кармично. Целебната му сила създава Хармония на всички нива.

      Необходимо условие е посвещение в Каруна Рейки (1 и 2 ниво) и добро психофизическо здраве.


home