КРИСТАЛОТЕРАПИЯ

К Р И С Т А Л О Т Е Р А П И Я

Кристалът е твърдо тяло с правилна геометрична форма. Кристалите се образуват с формирането на земята и се променят заедно с метаморфозите на планетата. Също са и миниатюрни хранилища на „записи” за развитието й в продължение на милиони години и носят незаличим спомен за формиралите я мощни сили. Някои кристали са подложени на огромно налягане, други са образувани в камери, дълбоко в земните недра и отложени на пластове, трети са израствали бавно и продължително. Каквато и форма да придобият, кристалната им структура може да абсорбира, складира, фокусира и излъчва енергия, в диапазона на техните честоти.

Полускъпоценните камъни притежават толкова сила, колкото и скъпоценните.

Кристалотерапията работи на физическо, емоционално, ментално и психическо ниво. Особено силно тя влияе върху емоциите, хармонизира ни, изчиства от негативни енергии и защитава от тях. Много помага при проблеми с гръбнака и прешлените; възли на щитовидната жлеза и други туморни образувания. Кристалът действа като лазер върху енергийното (пранично) тяло.

Кристалите акумулират енергия – както положителна, така и негативна, и трябва да ги почистваме и зареждаме.

Когато купуваме или ни подаряват бижута с кристали и скъпоценни камъни, необходимо е да ги изчистим от информацията, която са поели от всеки, който ги е докосвал.

При посвещението в Кристалотерапия се залагат символ и мантра, като значението на мантрата в превод от санскритски е най-висшата Божествена енергия (енергията на 7-ма чакра).